Fizikoblog

Fizikoblog

ALAKFORMÁLÁS NYELVTAPASSZAL?

3+1 eszement módszer, amivel a karcsúságért küzdhetünk

2022. február 23. - Fizikoblog

Elődeink természetes úton, például spagetti helyett szalagférgekkel küzdöttek a kilók ellen. Számunkra már előnyösebb utak is elérhetők.

Mióta világ a világ, a nők mindig is ideális alakra áhítoztak. A híres willendorfi  vénusz régesrég   elrettentő példa, rubensi  idomok is kimentek a divatból, ugyanakkor  a botsáska vékonyságú Twiggy-style sem az igazi… Mégis, mire vágyunk hát? 

apostolos-vamvouras-zmswnrkorc0-unsplash.jpg
Mire, mire… Hát kislány-királylányként a szőke hercegre, lehetőleg fehér lovon, aztán később már „csak” az Ideális Pasira! Ahhoz viszont elengedhetetlenül szükséges az álomalak… A nők fejében ugyanis  makacsul tartja magát a tévhit, hogy egy randi sikere a szinte kizárólag a tökéletes „beachbody -frizura-smink-dögös ruha” kombón múlik.
Mert hát mit látunk a filmeken? Carrie mindig tökéletes fegyverzetben indul Mr. Big meghódítására a Szex és New York-ban (a dögös Samantháról már nem is beszélve), de még a jóval szerényebb adottságokkal bíró Brigitte Jones is buzgón igyekszik belepasszírozni „röcögős kis hájait” a hasleszorítós nagyibugyiba, amitől aztán persze végig kényelmetlenül feszeng.  De hát a  nők köztudottan szinte mindent képesek  megtenni azért, hogy levadásszák az álompasit...

De mi mindent is? Forgassuk kissé vissza a történelem kerekét, és lássunk néhány igazán extrém módszert, amit ősanyáink képesek voltak megtenni a karcsúság érdekében!

  1. Spagetti helyett… szalagférgek?!tapeworm_sem.jpgIgen, jól látod! A viktoriánus korban a nők valamiért meg voltak győződve arról, hogy a durva fűzők  használata mellett (néha szinte levegőt sem kaptak a szoros páncélban) az élő szalagférgek fogyasztása  a legjobb megoldás a darázsderék eléréséhez. Logikus, ugyebár: a cuki kis jószágok  feleszik előlük a bevitt táplálékot, amitől gyors ütemben lefogynak…heuréka!

Azért a történet nem ennyire egyszerű: az áhított sudár alak ugyanis rossz közérzettel, hányingerrel, hányással is társult, nem beszélve a paraziták bélrendszeri jelenlétének egészségkárosító hatásáról. Azt hinnénk, ez az őrület csak a sötét és távoli múltban dívott, de van, aki manapság is barátja az extrém módszereknek: rossz nyelvek szerint Khloé Kardashian is a szorgos társbérlőinek köszönheti látványos fogyását.

  1. Találós kérdés: „bulimiás királyné odvas fogakkal”, vajon ki az?

Gondoltad volna, hogy a világszép Sissi olyannyira szégyellte rossz fogait, hogy emiatt meglehetősen ritkán járt társaságba? Mai szemmel nézve is figyelemre méltóan sudár alakját igencsak egészségkárosító étrenddel, valamint extrém módon túlzásba vitt sportolással érte el. Teljesen egyoldalú diétát tartott (pl. hetekig csak narancsot és tojás evett), majd az ezt követő mértéktelen édességfogyasztási rohamokat koplalással kompenzálta. Nem csoda hát, hogy csúnyák, rosszak voltak a fogai, ráadásul a mai fogalmak szerint valójában bulimiától szenvedett. Hiába az önsanyargatás, az extrém lovaglások és gimnasztika: a világszép királynő kóros önbizalomhiánya, az öregedéstől, valamint szépségének elvesztésétől való beteges rettegése megakadályozták, hogy élvezze azt az életet, amiért oly sokan irigyelték.

  1. Ami nem öl meg, az lefogyaszt…

Legalábbis így vélték azok a leleményes 19. századi patikusok, akik rájöttek, hogy milyen jó üzlet különféle fogyasztó pirulákat és labdacsokat árusítani a hiszékeny vevőknek. Persze a csodatablettákba került némi  hatásfokozó … khm … arzén is, de hát a szépségért tudvalevőleg meg kell szenvedni! Az arzén a patkányméreg bottle-gfb721d07c_1280.jpgkedvelt alapanyaga volt anno, de valamiért azt hitték róla, hogy jól lehet vele fogyni.  Akkoriban még sajnos nem tudták, hogy az arzén nagy dózisban fogyasztva az embernél rákot, cukorbetegséget, májkárosodást idézhet elő, de a mérgezés miatt gyakran már azelőtt meghaltak, mielőtt komolyabban megbetegedhettek volna. No igen, a halál szépen lefogyaszt, ám kissé nagy ár a légies külsőért!

 

 

+1: Sárkány ellen sárkányfű…

…nyalakodás ellen -- nyelvtapasz!
Hogy micsoda?! Hát igen… manapság sincs hiány az extrém módszerekből. A fogyni vágyók napjainkban is szinte bármit megtennének az álomalak gyors elérése érdekében, nem csoda, hogy se szeri, se száma a „csodamódszereknek”. (Fényevés megvan?) Sokan az olyan radikális műtéti beavatkozásoktól sem riadnak vissza, mint a gyomorgyűrű vagy a zsírleszívás, hogy csak a legismertebbeket említsük.stocksnap_7adnoice9d.jpg

No de vissza a nyelvhez! Élelmes kaliforniai orvosok rájöttek, hogy ha a nyelvre egy hálószerű anyagot varrnak fel, az érdes felületű tapasz megnehezíti a szilárd táplálékok fogyasztását és élvezetét. (Ez az ún. Tongue Patch Diet.) A tapaszt aztán egy hónap múlva szépen leoperálják. Szegény páciens így leginkább folyékony ételek és italok fogyasztására kényszerül, ami, kapaszkodjunk meg, egy hónap alatt 10-15 kilós fogyást is eredményezett a tapasztalatok alapján.
Hűha!  Jöhet az örömtánc!  Már ha van ereje hozzá az embernek, extrém módon legyengülve, megnyúlt bőrét a nadrágjába gyűrve… 

No de mi legyen velünk?

Elképzelhető, hogy a tükörbe nézve mostanában nem a vágyott, klassz formánkat látjuk… hiszen a pandémia alatti karantén,  a sok otthoni főzőcske, aztán a hideg, sötét téli hónapok punnyadós bezártsága  nem kedvezett az  alakunknak. Meglehet, hmmm… Itt egy kicsit megereszkedett, ott egy kicsit kigömbölyödött, hogy azokról a fránya narancsligetekről már ne is beszéljünk… 
Választhatok: a mérleget vagy a tükröt dobjam ki először?

De van egy jó hírem, sőt, rögtön kettő!
Az első, hogy nem vagyunk elkésve. A strandszezon még kellemesen távoli, így van időnk formába hozni habtestünket, hogy jól mutasson rajta a friss strandkollekció.  Jöhet a diéta, az edzőterem, és egy kis rásegítés itt-ott, hogy valóban tökéletes legyen a végeredmény. 
De mit tegyünk, ha nem csak a nadrág, de az idő is szorít? Közeledik AZ az alkalom, amikor turbó fokozatra kell kapcsolnunk, hiszen szeretnénk bombázónak érezni magunkat, és nagyon fontos, hogy beleférjünk ABBA a bizonyos ruhába!   Mert van az úgy, hogy „életbe vágóan” fontos, hogy elismerő pillantások kísérjék a bevonulásunkat, nem igaz?

Ám itt is a második jó hír: mostantól  számunkra is elérhető a hollywoodi sztárok  kedvenc  alakformáló kezelése: a BeSculpt - ráadásul az amerikai árak töredékéért!
No ez pont onnan és  azokat  a makacs, „kis röcögő hájakat” segít lefaragni , amelyek eddig minden diétának, tornának, folpackba tekert szaunázásnak ellenálltak…  Hogy hangzik?

Hű, ez csak valami műtét lehet, isten őrizz, ki akarna kés alá feküdni?!  
-- Nos, jöhet az extra jó hír? Szó sincs műtétről. A BeSculpt kezelések során nagyintenzitású fókuszált elektromágneses (EM) hullámok oszlatják a zsírpárnát, emellett feszes izmot építenek -- ami aztán energiát éget, és segít a szomszédos zsírsejtek bontásában. Kapaszkodj meg: egyetlen 25 perces, fájdalom- és mellékhatás-mentes alkalom felér akár tizenhatezer (!) felüléssel vagy guggolással! Bingo! A BeSculpt tulajdonképpen egy új technológia, egy fizikoterápiás esztétikai kezelés, amely a zsír oszlatása mellett az izomépítést segíti elő. A szervezet az intenzív izomösszehúzódásokra izomépítéssel reagál, az izom pedig háromszor több energiát igényel a későbbiekben, mint a zsír, ráadásul kisebb helyen elfér. Így egy kúra következménye a megemelkedett, izmosabb fenék, vagy feszesebb, tónusos has. Mindez a férfiak sörhasára is igaz. A kezelés a Medi-Thai fizikoterápián érhető el. A kezelés fájdalommentes, csupán edzettségi érzést okoz.

Ha neked sincs kedved fényevővé válni, fonaférgekkel „társulni”, vagy esetleg tapaszt varratni a nyelvedre, viszont feltett szándékod, hogy rövid idő alatt megadhasd a testednek végső lökést  a hollywoodi  álomalakhoz vezető úton, gyere és próbáld ki a hatékony BeSculpt kezelést!
Hamarosan gratulálhatsz majd magadnak, hiszen az elismerő pillantások bezsebelése mellett a tükör is nagyon, nagyon jó barátod lesz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fizikoterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr4717760322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása